Tuimel en Buitel groep

Judo vanaf 3,5 jaar, tot 6 jaar:

Door te stoeien verbeteren kleuters niet alleen hun motoriek, ze ontwikkelen hun sociale vermogen en bovendien krijgen ze meer zelfvertrouwen. De kinderen raken hun overtollige energie kwijt en leren ze hun grenzen bewaken, en die van andere te respecteren. Het is niet voor niets dat opvoeddeskundigen en artsen Judo adviseren. 

Doelstelling:

 • 'Stimuleren spel en fantasie':
  Ons doel is het om judo voor deze doelgroep heel speels aan te kleden, maar waarbij regels een zeer belangrijke rol spelen.
 • 'Regels en/of structuur':
  Het judospel gaat over grenzen aangeven en leert om het stoeien in goede banen te leiden. Kleuters hebben deze grenzen vaak nog niet inzichtelijk. Ook moeten ze regels in acht nemen zoals bijvoorbeeld stilzitten, luisteren naar de Sensei (leraar/leraares). De kinderen worden gestimuleerd om zelfstandiger te worden.
 • 'Motorische vaardigheden':
  Door stoeivormen, worpen, houdgrepen en het valbreken op een speelse manier aan te leren worden ze zelfbewuster en vaardiger. Grondvormen van bewegen in het algemeen, maar ook uithoudingsvermogen komen aanbod.
Dit alles word aangeboden in een vriendelijke en leerzame omgeving omringt door proffesionele begeleiding.

Wanneer:  Woensdag  18.00 - 18.45 uur
Let op!!
Bij voldoende aanmeldingen zal de tuimel en buitel groep weer als zelfstandige groep gaan draaien van Woensdag 17.15 - 18.00 uur 

Dus heb je zin om een les mee te doen, vraag dan nu een proefles aan want je bent van harte welkom.

 • De eerste twee aaneengesloten proeflessen zijn gratis,
 • er kan gebruik gemaakt worden van een leenpak tijdens deze proeflessen.
 • Neem zelf slippers mee.